Forbrukslån
Forbrukslån

De fleste er klar over at et norsk forbrukslån kommer uten sikkerhet, noe som er fordelaktig for de fleste ettersom det innebærer at man tar svært liten risiko. Men samtidig er det også en fordel for banken, ettersom at de da kan skru renten opp i været på lånene sine for å sikre seg mot eventuelt dårlige betalere.

Men kan man låne med sikkerhet?

I de fleste tilfeller vil svaret være nei – et forbrukslån er og forblir uten sikkerhet. Hvis du hadde ønsket å stille bolig eller eiendom som pant, så ville det nok gjort lånet rimeligere for deg, men de fleste banker tillater ikke dette ettersom inntjeningen deres da blir langt mindre.

Det skader uansett ikke å sjekke, og hvis banken ønsker å låne deg penger med sikkerhet, så vil du sannsynligvis få en mye bedre rente enn hva eksempelrenten hos de fleste banker er på forbrukslån.

Disse lånene er med sikkerhet

Når du skal søke om boliglån, så vil banken ta pant i eiendommen eller boligen du kjøper. Da sikrer de seg mot at de overtar boligen dersom du ikke betaler for deg. Det kan også gjelde for billån eller båtlån, spesielt dersom du skal søke om å låne hele summen. Det er dog som du kanskje har skjønt ikke vanlig praksis for forbrukslån, og derfor er renten noe høyere på et slikt lån.