Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er ikke gratis. Mange sitter med lån med en høy rente, og betaler rimelig mye hver måned. I flere tilfeller har ens personlige økonomi bedret seg, og det alene betyr at man kunne fått bedre betingelser på lånet. Selv om du har en nedbetalingsplan, betyr ikke dette at du ikke kan ordne ting bedre for deg selv.

Gammelt forbrukslån?

En del har forbrukslån fra sin ordinære bank. Kanskje har de i tillegg valgt en fastrente, da dette ble rimeligere. Dermed sitter man nå med et lån som kunne vært billigere. Er man i en slik situasjon, at man har en noe høy rente på et slikt lån kan en snakke med banken. Dette da du mest sannsynlig har en bedre økonomi i dag enn for en tid tilbake. Banker er ofte villige til å strekke seg langt for å ikke miste kunder. Dermed har man en gylden mulighet til et rimeligere forbrukslån.

Refinansiere med et nytt forbrukslån

Det er også mulig å refinansiere et forbrukslån. Det gjør man ganske enkelt ved å ta opp et nytt lån, for å løse inn det gamle. Her er det en del ting man skal være oppmerksom på. Det første er at man sammenligner forskjellige banker, og hva de kan tilby. Når du har funnet en bank, som kan tilby det du er ute etter, er det bare å søke. Kommer du godt ut på en kredittsjekk vil du mest sannsynlig kunne oppnå en gunstig rente. Når du får det nye lånet er det bare å løse inn det gamle. Du har fortsatt like mye gjeld, men vil mest sannsynlig spare en del tusen på årsbasis på grunn av en lavere rente.