Forbrukslån
Forbrukslån

En lånemegler er litt som en agent. Disse selskapene som driver med låneformidling har mange samarbeidspartnere blant banker og finansieringsselskaper. Dette gjør at du ved hjelp av bare en søknad kan søke om et forbrukslån hos flere ulike långivere. Dermed øker sjansen for å få et godt tilbud. Hele prosessen er ganske enkel. I stedet for at du kontakter flere banker for å søke om lån, søker du i stedet gjennom lånemegleren.

Lånemeglerens jobb

Denne sender søknaden din til sine partnere og ber dem om å komme med tilbud på et forbrukslån til deg. Blir din søknad godkjent kan du sammenligne de ulike tilbudene og velge det som passer deg best. Dette gir deg gode sjanser for et rimeligere lån enn om du hadde søkt hos banken alene. Spesielt fordi bankene vet at de konkurrere mot hverandre.

Det finnes flere lånemeglere på markedet, blant annet Lendo, Centum, Axo Finans og Online24.

Hvordan går jeg frem?

Finn den lånemegleren som passer deg best. Finn søknadsskjemaet på nettsiden og fyll ut hvor mye du ønsker å låne, samt hvor lang nedbetalingstid du ønsker. Husk på at inntekter og gjeld som du oppgir i søknaden må kunne dokumenteres om det blir nødvendig. Etter at du har fylt ut hele skjemaet sender du det inn elektronisk. Megleren vil da sende det videre til sine samarbeidspartnere. Om søknaden din blir godkjent, vil du få tilsendt de første tilbudene i løpet av kort tid.

Du kan sitte hjemme og se dem gjennom og finne frem til de rimeligste tilbudet. Aksepterer du tilbudet om lån, kan du signere via BankID og få lånet overført til kontoen din innen kort tid.