Forbrukslån
Forbrukslån

Å pusse opp boligen kan fort koste mye. Normalt vil de fleste forsøke å få refinansiert det boliglånet de allerede har, for å skaffe pengene som skal til. Denne løsningen er det ikke alle som har mulighet til å benytte. Da kan et forbrukslån være en løsning.

Hvorfor benytte forbrukslån til oppussing

I utgangspunktet er kanskje ikke et forbrukslån (sjekk ulike tilbud her) det mest gunstige om en skal tenke renteutgifter. Til tross for dette kan et usikret lån også gi pengene i retur. Penger, som benyttes til store oppgraderinger av en bolig, betales tilbake som økt verdi på boligen. En annen fordel er at du kan få summer helt opp til kr 500 000 uten å stille sikkerhet for lånet, samtidig som du normalt kan få 15 års nedbetalingstid. En grei løsning om du ikke kan refinansiere boliglånet du har. Ønsker du å betale ned lånet raskere, og dermed spare penger på renteutgifter, har du også muligheten til det. Før du søker sammenlign rentenivået, som kan variere en god del fra bank til bank.

Når bør du ikke benytte et forbrukslån

En refinansiering av et boliglån fungerer slik at det er boligen din banken tar som sikkerhet for lånet. Får du ikke refinansiere et boliglån gjennom din ordinære bank på grunn av din økonomiske situasjon (og ikke verdien på huset), bør du antakelig utsette søknaden om forbrukslån. Da vil du mest sannsynlig ikke klare å betjene et usikret lån. Velger du likevel å søke om et slikt lån vil en kredittsjekk mest sannsynlig bli heller dårlig, og renten på lånet dermed høy. I en slik situasjon vil ekstrautgiftene på lånet bli så høye at det kanskje ikke kan forsvares med en verdiøkning på huset. I verste fall kan det ende med at du ikke klarer betale avdragene.