Forbrukslån
Forbrukslån

Ved et forbrukslån, er det mange som ser på nedbetalingstiden som en viktig betingelse. Noen vil basere sin hverdagsøkonomi på en lang nedbetalingstid. Hvor lang tid man får bestemmes etter størrelsen på lånet, der forbrukslån på flere hundre tusen kroner kan gi deg 10-15 år. Det er ikke dermed sagt at dette lønner seg, da du vil betale mer i renter og gebyrer. Det anbefales derfor å nedbetale et forbrukslån på kortest mulig tid.

Redusere betalingstiden

Dersom du velger å betale ned et forbrukslån over lang tid, er dette god inntjening for banken. Du vil få mindre månedlige avdrag, og det kan være den beste løsningen for deg og din økonomiske situasjon. Får du derimot en del penger til overs vil du kunne spare en del på å redusere betalingstiden. Et forbrukslån med lang betalingstid vil koste deg betraktelig mer totalt, med tanke på renter og gebyrer hver måned. Om du har mulighet, har du rett til å nedbetale lånet helt eller delvis før den avtalte tiden, uten ekstra kostnader.

Lønnsomt med kortere betalingstid

Det anbefales å velge kortest mulig nedbetalingstid, da dette vil redusere totalkostnadene av lånet betraktelig. De dyreste forbrukslånene bør betales ned først. Jo lengre betalingstid du har, desto mer betaler du i renter og gebyrer. Det månedlige avdraget vil øke med en kortere betalingstid, men dette beløpet vil betale ned på lånet direkte. Summen å regne renter ut i fra blir dermed mindre. Du velger selv når du vil nedbetale forbrukslånet ditt, innen den fastbestemte grensen. Har du råd og mulighet, er det mest penger å spare på kortest mulig nedbetalingstid.