Forbrukslån
Forbrukslån

Det hender at en trenger en del ekstra kontanter i en fart, for eksempel til drømmereisen, nytt treningsutstyr, eller nye møbler, og da kan et forbrukslån være løsningen. Lånene er som regel usikrede lån, og ingen spør hva pengene skal brukes til. Renten settes etter en kredittsjekk, så vær oppmerksom på at det du finner på bankenes eksempler ikke nødvendigvis er renten du får.

Å finne et forbrukslån

Det er viktig å finne et lån som passer deg og din situasjon. Du bør ha vurdert nøye hvor mye du skal låne, samt hvor store utgifter du kan klare med hver måned. Et tips fra oss er å aldri låne mer enn akkurat det du trenger. Det kan fort straffe seg over tid, spesielt om du trenger et stort lån i utgangspunktet. En del benytter låneagenter for å finne lånet de er ute etter. Dette er en gratis tjeneste og du kan få tilbud fra flere banker kun med å sende inn en søknad. Noen eksempler på slike agenter er Finansiering24, CompareKing og Axo Finans.

Å sammenligne forbrukslån

Uavhengig av om du mottar flere tilbud fra en låneagent eller gjør jobben selv; sammenlign lånene mot hverandre. Det du bør vektlegge når du sammenligner er rentenivået og lånets totale kostnad. Forbrukslån kan variere rimelig mye i kostnader, samt enkelte betingelser. Låner du kr 65 000 (summen bankene ofte oppgir i låneeksemplene sine) over 5 år kan de totale kostnadene faktisk variere med mange tusen kroner. Når du ser på låneeksemplene vær oppmerksom på at du kan få en rente som er høyere, eller lavere, enn bankenes eksempler. Den eksakte kostnaden vet du først når du får lånetilbudet fra banken.