Forbrukslån
Forbrukslån

En fordel for mange når det gjelder forbrukslån uten sikkerhet, er muligheten til å låne sammen. Spesielt er dette gunstig for mennesker som har et nært forhold, som for eksempel samboere. I et stabilt samliv bør man benytte seg av sjansene som tosomheten skaper. Har man i tillegg to inntekter kan et raskt lån gi uante muligheter og lånet kan være ute av verden kjapt og effektivt. Undersøk de forskjellige utlånernes tilbud om lån til to, eller som det også kalles; lån med medansvarlig.

Hvor mye kan vi låne?

Hvor mye dere kan låne sammen kommer an på deres felles inntekter. Dette gjelder ikke bare summen, men også at dere har fast inntekt i tilbakebetalingsperioden. Det er også nødvendig at ingen av dere har betalingsanmerkninger eller gamle inkassosaker. De fleste banker og utlånere tilbyr forbrukslån uten sikkerhet fra rundt kr 10 000 opptil rundt kr 400 000. Innenfor disse rammene kan dere dekke alt fra nye hvitevarer, til en litt mer omfattende oppussing. Eller hva med den eksotiske og romantiske ferien dere lenge har gått og snakket om?

Når må vi betale tilbake?

Det er vanlig i dag at utlåner tilbyr meget fleksible tilbakebetalingsordninger. Flere banker opererer med hele 15 års tilbakebetalingstid, men dette kommer også an på summen dere vil låne. Fordelen med et forbrukslån, er at dere alltid kan betale lånet tilbake raskere enn dere har avtalt med utlåner. Dette er, i følge norsk lov, kostnadsfritt. Med to inntekter kan dere altså få lånet ut av verden raskere enn når det kun er en låntager. Utlåner spør heller ikke hva dere skal bruke pengene til. Oppfyller dere bankens krav, kan dere gjøre akkurat som dere selv vil med lånesummen.