Forbrukslån
Forbrukslån

Kreativiteten hos utlånerne er stor når det gjelder å kunne tilby forbrukslån til de aller beste prisene. Derfor endrer de ofte på betingelse og kommer opp med nye nedbetalingsvarianter. Kunden kan faktisk tjene på dette, men det avhenger av at du som låntaker har en meget konkret plan om hva du tenker å bruke pengene til. Hos noen banker kan vi la pengene stå ubrukt og dermed ikke betale renter på de.

Renter kun når du bruker

Det kan fort være en meget gunstig løsning for deg å ta et forbrukslån som du bare betaler renter på når du bruker av pengene. Du vil selvfølgelig fortsatt måtte betale etableringsgebyr samt andre, løpende utgifter, men kun renter av den delen av lånet som du har benyttet deg av. Husk at rentene det her er snakk om er den nominelle renten. Den effektive renter, som jo er høyere, er den samlede summen av nominell rente og utlåners gebyrer og avgifter. Er nominell rente høy, kan dette altså være gunstig.

Penger å rutte med

Vi trenger ikke ha en konkret grunn til å ta opp et forbrukslån. Utlåner spør da heller ikke hva vi skal bruke pengene til. Det kan være godt å ha litt penger å rutte med, spesielt hvis vi vet at det kommer en periode med litt høyere utgifter. Pengene kan altså stå rentefritt på kontoen og renter løper kun på de pengene vi har brukt. Mange mennesker foretrekker å ha en slik buffersone tilgjengelig, det gir en god følelse av sikkerhet. De fleste som har en fast inntekt rundt gjennomsnittet, kan få et slikt lån uten å måtte stille sikkerhet.