Forbrukslån
Forbrukslån

De færreste lån i disse dager krever at du stiller med noe som sikkerhet – med mindre du skal låne til bolig eller bil (i sistnevntes tilfelle blir det som regel langt billigere dersom du har en sikkerhet). Forbrukslån uten sikkerhet er altså veldig vanlig, men også ganske så dyrt.

Lån med sikkerhet

Hvis du har muligheten til å stille noe som sikkerhet, et slags depositum, så vet banken at de kan hente denne tingen dersom du ikke skulle klare å betale for deg. På denne måten vil du kunne få en langt gunstigere avtale med lavere renter, men igjen stiller du kanskje noe som betyr veldig mye for deg i en utsatt posisjon. Dersom man har muligheten til dette anbefaler vi helt klart et slik forbrukslån ettersom du vil spare flere tusenlapper i året.

Lån uten sikkerhet

Det vanligste er allikevel å låne uten sikkerhet. Da kan man få et forbrukslån etter å ha levert en søknad som tar fem minutter å fylle ut, og man kan låne opp mot kr 360 000. Enkel tilgang til slike summer har gjort at nordmenn har større gjeld enn noensinne tidligere, så kravene til å få et lån uten sikkerhet blir stadig strengere, som aldersgrense, inntektskrav og at man ikke har noen betalingsanmerkninger eller inkassogjeld gående mot seg.