Forbrukslån
Forbrukslån

Flere banker tilbyr nå kunder å refinansiere dyre små forbrukslån og annen kreditt. Dette da flere og flere nordmenn har endt i en situasjon hvor de har både lån og annen gjeld, som totalt koster dem mye. Selvfølgelig er ikke refinansiering gratis, men å samle gjeld fra flere kreditorer i et lån lønner seg.

Å refinansiere

Mange nordmenn har usikrede lån i form av forbrukslån, og de månedlige kostnadene er overkommelige for de fleste. Det er når det kommer annen dyr gjeld i tillegg at mange begynner å få problemer. Det er derfor økonomisk smart å refinansiere straks en ser at dette blir dyrt. Bare for å gi deg et hint; et lån i tillegg til 2 forskjellige kredittkort vil fort koste deg opp mot kr 120 pr måned. Det vil si kr 1 440 pr år KUN i gebyrer! Deretter kan du legge på rentekostnadene – summen blir lite hyggelig totalt sett. Tar en opp et lån og løser inn all denne gamle gjelden kan en fort spare flere hundre i måneden. Samtidig blir det ryddigere, da en kun trenger forholde seg til en bank.

Spar kr 500 eller mer i måneden

Når du refinansierer reduseres så klar ikke selve gjelden, men det er ekstraomkostningene du sparer inn på. Et nytt lån fra for eksempel Santander Consumer Bank på kr 65 000 over 6 år, vil i gjennomsnitt koste kr 750 i renter/gebyr pr måned det første året, for deretter å bli lavere. Sitter du da i dag med gjeld fra 2 kort på rundt kr 25 000 koster kredittkortgjelden deg ca kr 550 alene. Er det gamle lånet ditt på kr 50 000 koster det mest sannsynlig rundt kr 700 i renter/gebyr pr mnd. Totalt betaler du i dag ca kr 1 250 pr mnd i måneden i gebyr og renter. Dermed; et nytt lån på kr 65 000, løse inn all gammel gjeld, rundt kr 500 spart hver måned! Egentlig ikke mer å vurdere da enn refinansiering.