Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån i forbindelse med ferie er ikke direkte anbefalt av økonomer og banker. Og det er en god grunn til det, for det kan fort bli dyrt å låne penger for å reise på ferie. Men noen ganger kan det faktisk lønne seg å ta opp et lån for å reise på feire, og vi forteller deg hvordan.

Ferie med forbrukslån

Drømmeferien kan gå i vasken om man finner seg i en situasjon der man ikke har penger på konto når man må bestille. De billigste flybillettene og hotellprisene får man kun dersom man er veldig tidlig ute med å bestille, og alle flyselskap krever at man betaler flyreisen sin fult ut på det tidspunkt man bestiller. Ligger ferien flere måneder frem i tid, er det ikke nødvendigvis slik at man har penger til å betale den fullt ut før man skal reise. Dermed kan man gå glipp av billige billetter, og ende opp med å droppe ferien eller betale mye mer enn den ville ha kostet om man var tidligere ute. Her kan et forbrukslån hjelpe deg med penger når du trenger det.

Sjekk kostnaden på forbrukslån

Et forbrukslån (klikk for oversikt) vil du kunne søke om og ofte få utbetalt samme dag, og du bestemmer selv hvor mye du ønsker å låne. Derfor er et slikt lån en veldig nyttig ekstra kontantreserve når du måtte trenge det. Selv om lån til forbruk er kjent for å ha høye effektive renter, finnes det enkelte lån som er billigere enn andre, og noen gir deg til og med gratis etablering. Husk å sjekke alle vilkårene, og beregn den ekstra kostnaden som vil påløpe til du kan betale ned lånet før du betaler ferien med forbrukslån. Oftest vil det lønne seg, men det krever god orden på økonomien, og oversikt inn i disponible beløp til nedbetaling for tiden fremover.